m

Dobrodošli na ekološko turistični kmetiji Gradišnik.

Razvajali vas bomo z domačimi Koroškimi jedmi.

Zajtrk Prvakov

Zajtrk si lahko pripravite sami ali pa vam ga pripravimo mi. Za zajtrk postrežemo izključno izdelke pripravljene na naši kmetiji. Borovničeva, češpleva marmelade, ob domačem maslu in svežem kruhu. Ajdovi žganci, koruzni močnik, domači jogurti, sirni namazi, suhe mesnine ter domača pašteta, za posladek pa orehov šarkelj iz krušne peči. Razvajali vas bomo z domačim rženim kruhom, ki je pečen v krušni peči na smrekova in borova polena, kar da kruhu okus in vonj po domačem.

Kosila in Večerje

Za kosila oziroma večerje pripravljamo tradicionalne koroške jedi kot so: goveja juha, bučkina juha, špinačna juha, govedina, kruhov hren, pečenka, polnjena teletina, restan krompir, ajdova kaša, različni štruklji, dušena zelenjava, mežerli ter rpičeva župa (krompirjeva juha), ki je kulinarična specialiteta. Za sladico postrežemo kvočave nudle, skutne štreuklje, štrudl, palačinke in razne pite. Odžejate se lahko z odličnim jabolčnim moštom in sokom, ki ga pridelamo iz sadja domačega sadovnjaka.

Nudimo kosila za zaključene družbe ob predhodni rezervaciji

Koroška Košara

Že iz pravljic poznana pletena košara do vrha napolnjena z kulinaričnimi dobrotami, ki niso namenjene le babici in dedku, ampak vsem, ki cenijo naravno in domače. Košaro bogatijo domač rženi kruh, domača salama, jabolčni mošt, sadni kruh, orehov šarkelj,frakelj žganja ali likerja,borovničeva marmelada,suho sadje, koroška strd, pirini keksi.

Koroška Cula

Koroška cula-včasih značilna na rami popotnika, danes pa je polna Domačih koroških dobrot. V culo zavezan okrasni prt s čipkami in palico, v katerem se skrivajo dobrote iz krušne peči: rženi kruh,sadni kruh,pirini keksi,medenjaki. Zraven dodamo še vrček medu, frakelj ‘šnopsa’ ali likerja, borovničevo marmelado, suho sadje-jabolčni krhlji, ‘kvoce’, suhe češplje. Za popolno malico pa je dodana domača salama.