m

Dobrodošli na ekološko turistični kmetiji Gradišnik.

Ekološko turistična kmetija Gradišnik

O NAS

Ekološka turistična kmetija Gradišnik se nahaja na Jamnici, hribovski vasici nad Prevaljami. Okolje domačije je obdano z iglastimi gozdovi, ki nudijo svojo zeleno lepoto tudi pozimi, ko narava počiva. Na dvorišču stoji stara Koroška kašča, ki že par stoletij služi svojemu namenu. Urejena hiša, ki je naš dom, pod svojo streho sprejme tudi goste, ki bi radi spoznali življenje na kmetiji ali pa k nam pridejo le na oddih. Za dobro voljo, polne želodce ter lepe spomine je na ekološko turistični kmetiji Gradišnik zagotovljeno.
Na kmetiji imajo živali dovolj prostora za gibanje ter uživanje v ekološki krmi. Njive, ki ležijo na bolj strmem terenu so razmeroma majhne vendar dovolj velike za pridelavo krompirja in žita. Na vrtu najdemo pestro izbiro zelenjave in zelišč v topli gredi pa uspevata predvsem paradižnik in paprika. V sadovnjaku si lahko sadeže privoščimo kar z dreves saj ta niso škropljena. Med starimi sortami prevljaduje jabolka, sledijo ji hruške, češnje in slive ter aronija.
Vabljeni na ekološko turistično kmetijo Gradišnik. Kjer se ob pogledu na lepo naravo ob žvrgolenju ptic, daleč stran od mestne gneče, čas za trenutek ustavi. Kolesarstvo, pohodništvo, koroška kulinarika ter bivanje v udobnih domačih apartmajih je zagotovilo za dobro in nepozabno doživetje v osrčju narave. Dobrodošli na kmetiji Gradišnik.

Certifikati & Priznanja

Ekološko turistična kmetija Gradšnik je prejemnik certifikata Ekološko kmetovanje. Na kmetiji tradicionalno pečemo ržen kruh, razna peciva ter potice v krušni peči na drva. Smo prejemniki številnih priznanj in znakov kakovosti. Vsako leto pa se udeležimo tudi razstave ``Dobrote slovenskih kmetij``, ki se tradicionalno odvija na Ptuju.